Hoi hoi,
Vandaag heb ik de whoopies. Whoopie is cakeje met vulling en in.
Het lijk een beetje op een macarons. De whoopies komen uit engeland. Daar zijn ze al een lange tijd bekent.
In nederland volgens mij nog niet echt ik had er ook nog nooit echt van gehoord. Ik heb wel een beetje lui gedaan want heb van de honig een pak gekocht. Je kunt het ook zelf maken dan dat zet ik onder aan in me artikel een link van. Ik vind de whoopies heel lekker alleen de vulling was is iets te zuur. Je kunt er echt heel veel verschillende manier mee doen. Ik deed het gewoon allemaal via het pak maar je zou ook zelf nog een beetje kunnen afwijken. Laten we snel beginnen hoe ik whoopies maak..jpeg)
.jpeg)
Wat heb je nodig?
- Melk
- 1 ei
-50 gram boter
- pak honig whoopies
- Handmixer
- Water (glazuur)
Dit is mijn handmixer gewoon van de hema.
Hij doet het super goed.
Het beslag.
Laat de boter smelte ( in de magnotron zacht laten worden doe ik altijd)
voeg het ei en de beslag en 30 ml melk toe.
Mix het beslag eerst op een zachte stand en ga steeds iets hoger zetten.
Dit was het moeilijkste van allemaal rondje krijgen.
Ik heb met 2 lepels het op de bakplaat gelegd.
Zet daarna ze daarna ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden.
Laat ze licht bruin worden.
Ondertussen:
Vulling maken
Dit is de vulling na het gemixt te hebben.
Voeg bij de vulling nog 125 ml melk.
Ga het mengen. Als het goed is krijg je een strak beslag.
Whoopies uit de oven:
Hier zie je het goed het zijn echt prachtige ronde vormpjes geworden.
Kuch kuch kuch.
Dat maak niet zoveel uit.
Ga nu tussen de whoopies de vulling doen.
Doe er boven op nog glazuur en wat glitters.
Eindresultaat:
Ik vond ze super lekker alleen iets te zuur de vulling.
De volgende keer pak ik het anders aan met de whoopie in de oven te doen.
De whoopies honig pak is te koop bij alle supermarkten.
Je bent denk in totaal een klein uurtje kwijt met het maken van de whoopies.
Wil je zelf whoopies maken?
Lees dan hier het recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten